Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Κουλτουρα ξανα

Ειδα χθες το 2, του Δημητρη Παπαιωαννου. Οχι δεν ήξερα τον τυπο, οχι δεν είχα δει την έναρξη των Ολυμπιακων το 2004 (ημουν απασχολημένη εκεινο το 24ωρο, χώριζα...) και απλα περσι ειχα δει κατι trailers της παραστασης και είχα ακουσει για τον ντορο που είχε γίνει. βασικα το κυριως θέμα που είχαν όλοι με την performance, ηταν ο μισογυνισμος της. Επειδη γι ανα κρινω κατι θελω να έχω δικη μου αποψη και γνωμη, και μιας και το βρηκα, το ειδα χθες. Καταρχας η αισθητικη του έργου ειναι καταπληκτικη. Ο φωτισμος? Η κίνηση? Η μουσική? η εκτέλεση? Τι λες τωρα. Το εργακι ειναι κατι χρονια μπροστα στην Ελλαδα. Μισογυνισμος? Κατε εμε καμία σχέση. Το θεμα του έργου ήταν οι ντουλαπίστρες (ομο ανδρες που προσπαθουν να μεινουν στο σκοταδι) αρα η γυναικα απλα δεν είχε καμια θέση και σχεση με το όλο θεματακι. Ειναι απλα ο αντρας που πάει και θέλει να πηγαινει με αντρες. Οπότε πιο το point? Χεσε μας δηλαδη. Ο μισογυνισμος που παιζει στο 99% του τηλεοπτικου χρόνου με το που ανοιγεις την τηλεοραση σου δεν συγκρίνεται...
Υποκουλτουρα πάλι:
εβλεπα χθες ενα βιντεο κλιπ, γνωστης ελληνιδος καλλιτεχνιδος. Μια ξανθια μωρε, δεν θυμαμαι πως τη λενε...κατσε να τσεκαρω κανα κιταπι,,,, Ελα πάρτο, Πεγκυ Ζηνα το ένε το τεμαχιακι.
Τραγουδαγε η καψερη και γενικα δεν ήταν αυτο το θέμα μιας και μια χαρα τα λεγε.. Το θεμα ήταν το βιντεο κλιπι... Υποτιθεται πως το όλο χαζοκονσεπτ του πανυληθιου σκηνοθέτη ήταν να φανει πως γυριζουν μέσα στο βιντεοκλιπι μια ταινια όπως τις παλιες ελληνικές ταινίες του 60. Ντυσιμο η αιδως και οι χορεφθε, ασορτι με την τότε εποχη, το βιντεο μέσα στο aged φιλτρο (γι ανα μαθαίνεις: φιλτρο το οποιο προσαρμοζεται κατα την επεξεργασια καποιου βιντεο και το κάνει να φαινεται πως έχει γυριστει παλιοτερα), εκκλησακι ασορτι backround και ωωωωωωω ένα Ford Fiesta του 2008 ενδιαμεσα όλων αυτων..Οκ ρε φιλέ το ξέρω πως είναι ο mega σπονσορας.. Εσυ δεν το ήξερες όταν το γύριζες το κλιπακι? Αλλαξε κονσεπτάκι μωρη άχρηστη, τι δουλεια έχει η κουμουτσα το Ford στα 60's?
Καπετανιδης ο σκηνοθέτης, γνωστος απο παρομοιου νοοτροπίας και αισθητικης κλιπιων.
Προφανως και έκδηλα σουπερ παρεακια στο χωρο του ελληνικου βιντεο/κινηματογραφου, όπου 2-3 άσχετοι στην ουσια με το θέμα έχουν καβατζωσει τις θέσεις και το παίζουν τουλαχιστον Σπιλμπεργκ...
Γνψστα ελληνικα κοινωνικα φαινομενα. Εισαι απλα ότι δηλώσεις
DAN

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AYTO TO VIDEO CLIP MOY 8YMIZEI THN SXOREMENH THN ALIKH... KAROTSERH, KAROTSERH, PIASE TO TIMONI TOY FORD STO XERI KAI MHN TO SPINIAREIS!