Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Το ψευτικο το χρημα...

το μεγάλο. Ειδα χθες εξαιρετικο ταινιαki ανεξαρτητο. Money as Debt ονομαζεται. Η ιστορια του χρηματος ειναι και πως δημιουργηθηκε το εκτρωματικο τραπεζικό συστημα που λειτουργει παγκοσμίως αυτη τη στιγμη (τα τελευταια 300 χρονια ιδιαιτερα). Επειδη ξέρω πως θα βαρεθητε να το ψαξετε βρειτε κλπ.. θα σας πω με λιγα λογια το ζουμι.
Τα δανεια ειναι χρημα για τις τραπεζες. Πραγματικο χρημα. Και γιατι λέω πραγματικο.
Οι τραπεζες μετα απο μια μακροχρονη ιστορια κομπινας εχουν καταφερει πλεον 2 πραγματα. 1ον Να δημιουργουν οι ιδιες χρημα και 2ον να κινουν χρημα το οποιο δεν υπάρχει -χωρις αντικρυσμα. Κοινως πας εσυ ο μαλακας και λες θελω δανειο 10.000 ευρα. Χωρις να τα εχει η τραπεζα θα τα ¨κοψει" και θα σου τα δωσει. Εσυ υπογραφοντας όμως είσαι αναγκασμενη/ος να τις επιστρεψεις πραγματικο χρημα -με αντικρυσμα απο εμποριο/υπηρεσιες/ακινητα/κινητα κλπ...-. Η καριολοτραπεζα απο το τιποτα λοιπον θα πάρει πισω κάτι.. Επισης οι κυβερνησεις δανειζονται απο τραπεζες, ενω μπορουν καλλιστα να δημιουργουν οι ιδιες χρημα _και αυτο απο το τιποτα- αλλα τουλαχιστον δεν θα ειχες στις ειδησεις τον παπαρα να σου λέει καθε μερα πως ειμαστε υπερχρεωμενοι ως εθνος.
Αυτα με λιγα λογια και πραγματι αυτη η ταινια ειναι κατι που αξιζει να δει ο καθενας μας, διοτι εξηγει τα παντα πισω απο το τερας της οικονομιας... Αμα το βρειτε δειτε το.. Και μην ακουστε ποτε ξαναπως οι τραπεζες δεν εχουν λεφτα... Μαλακα μου εγω ηθελα να ξερω αυτα τα 28 δισ που δινει ο looser Αλογοσκουφης το βλημα στις τραπεζες ποιος θα τα φαει παλι...
DAN

Δεν υπάρχουν σχόλια: