Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ηλιος στην Τηνο




Το Σάββατο έπρεπε να είμαι Τηνο για μια μέρα. Ξεκινησα πρωι χαράματα, πήγα Ραφηνα το πλοίο έφευγε στις 7. Μέσα στο πλοίο έκανα τις εξής διαπιστώσεις:
1ον. Ο κόσμος έχει ασχημήνει πολύ. Μια αξιοπρεπης παρουσια (αρσενικη/θυληκη) δεν έπαιζε. Και δε σου λέω ρε παιδι μου να είναι μοντέλλα αλλα του πούστη.
2ον. Όλες οι γυναίκες έχουν βαμμένα τα νυχια των ποδιών τους κοκκινα. Μαλακα μου τι μπλιαχ ειναι αυτό. Ότι να ναι ποδι και το κόκκινο απο πάνω να το "ομορφαινει" και καλά.
Ρε κορίτσια αυτό με τα νύχια ειναι πολύ φτηνιαρικο. Τουλάχιστον βαψτε τα ένα άλλο γαμοχρώμα. Το κοκκινάκι αυτό....
Κατεβαίνω απο το πλοίο. Πάντα ήξερα πως δεν μου άρεσαν οι Κυκλάδες χωρίς να έχω πάει κιολας. Μόνο στη Σαντορίνη είχα ξεβράσει η οποια καλή ήταν λόγω ηφαιστείου.
Μιλάμε αυτη η ξεραιλα και ο ήλιο να σε βαράει.. ο αέρας να σε ζαλίζει, ο ασβέστης παντού να αντανακλά ολο τον ήλιο, ξεραιλα...χωρίς πράσινο με τα στενα κλειστοφοβικά σοκκάκια... Χριστέ μου πως το αντέχουν...
Ε κατέβηκα απ το πλοίο... Εμετος με το σκηνικό.. Που είναι τα ωραια μεγάλα πρασινα νησιά μου? ΕΕΕΕΕ??? Μακρια απο τα ξερονήσια, ασε να πάνε οι κοσμηκοι και η μάζα που θέλει να γινει high και αυτη να γουσταρουν ολοι μαζι στα ξερονήσια.
Απο την άλλη αν δεν είχαν και τον τουρισμο θα ήταν εγκαταλλελημενες βροχονησιδες μιας και δεν τα κοβω ικανα να παραγουν και τιποτα....
Το λοιπόν το πιο αστειο περιστατικο στην συνέχεια... Επειδη περιμενα ατομα για συνάντηση έπρεπε να περιμένω κανα 2ωρο μεχρι να ξεβράσουν. Επρεπε λοιπόν να κάτσω σε μια καφετερια και να πιω τον 3ωρο καφέ. Αλλα είπα οκ, εχω μαζι netbook και συνδεση και θα περάσω fun στελνωντας mails και videa στην Din και στο psarokokalo και θα γελάμε. Πήρα στη γυρα τα καφέ να βρω κανένα δροσερο να κάτσω. Παντου οικογένειες παιδια και μαλάκες, πολύς θόρυβος και λιοπύρι... Κάπου εκει βρηκα ενα μαγαζι γεματο ηλικιωμένους.
"Ελα εδω είμαστε" Τουλάχιστον δεν θα έχει μογγολα να σκουζουν.
Κάθησα σε ένα τραπεζάκι, εστεισα την πραματεια μου και αρχισα να πινω τον καφέ που παρήγγειλα και να τρώω την μηλόπιτα μου. Ενταξει τα γερόντια δίπλα μιλάγανε δυνατα γιατι ήταν και κουφοπαρεάκι όπως και τα υπολοιπα του μαγαζιου. Αυτό είχε πολύ fun μιας και μιλαγε σκουζωντας ο ένας απο τη μια παρέα ρωτωντας κάτι και του απάνταγε άσχετη απο άλλη παρέα που έτυχε να ακουσει και να νομίσει πως η ερώτηση έγινε απο το δικό της τραπέζι. Με αποτέλεσμα να μιλάνε μεταξυ τους 3 πα΄ρεες και να νομίζουν τα μέλη τους πως μιλάγανε στην δική τους. Πολύ fun λέμε...
Ξέφνου όμως σκάει μύτη στην διπλανη μου παρέα μανα με μογγολο βρεφος. Κόρη μιας απο τις θειες διπλα, ήρθε να ξαμωλύσει το μόγγολο στους παππούδες για να κόψει βόλτες. Εφερε και καροτσακι εννοείται. Το λοιπόν καταλήξε το θέμα ως εξής: Ο κωλόγερος με το μόγγολο που έσκουζε στο δικό μου τραπέζι οι 3 απο τις 4 καρέκλες ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ τραπεζιου πεταμένες τριγυρω! Πάλι καλα που δεν με σηκωσαν να με πετάξουν και μένα παρακάτω να στρωθούν στο τραπέζι πιο άνετα. Και ολα αυτα μαλακα μου χωρίς να με ρωτήσουν ή να πουν ένα συγγνωμη... κάτι.... Ευρωπη!!!!
Το μωρο έσκουζε γιατι μωρο είναι και αυτή είναι η δουλεια του. Εγω να έχω πάθει φρίκη σε συνδιασμο με τον αερα το λιοπύρι και να στελνω μαιλς απελπισίας στον πολιτισμο,,,,
Πάνω που σκεφτόμουνα να φυγω και να παω να κάτσω κάπου αλλου, φυγανε ως δια μαγείας... Λες και κάτι τους ψέκασε!!!!
Ηρεμισα και συνεχισα το σερφαρισμα στο ιντερνετι (γιατι το περιβάλλον ουτε να το χεσω λέμε).
Σκαει μύτη παρεακι γριων αλαφιασμένο. Αυτη τη φορά καθονται κατευθειαν στο τραπέζι μου, εννοειται χωρις να ρωτησουν. Ξαμωλλάνε τσαντες κλπ μπαγκάζια. Ειπα να το δω χιουμοριστικα γιατι απλά δεν μπορουσα να κανω αλλιώς και δεν γουσταρω να χαλιέμαι...
Κλεινω το netbook γιατι πλεον δεν χωραγε και στο τραπεζι να μην τις ενοχλω..
Ακουω που βρίζουν οδηγο πουλμανακιου που τις εστεισε και τον περιμεναν πιο κάτω και σκασανε και αυτός δεν ήρθε κλπ.. Αφου του σουρανε τα εξ αμάξης, αποφασισανε να τον περιμενουν εδω που ήταν γωνια και σκαγανε μυτη τα οχηματα και που θα πάει θα τον ματζακωναν.
"Πλακα εχουν" σκεφτηκα, τουλαχιστον περναει ευχαριστα η γαμοώρα.
ξαφνικα σκαει μυτη απο γωνια Porche τζιπ ασημι... Ακουω αλλαλαγμους. Οι γριες σηκωνονται όλες μαζί απο το τραπέζι μου και ορμανε στην Πορσε. Έχουν πάρει όμως μαζί τους και τις τσάντες... και εκεί αρχίζει η μάχη. Επιτηθωνται στην πορσε με σουπερ τσαντίες και αλλαλαγμους, νομιζωντας πως είναι το ασημι τους βανάκι!!!!!
μαλακα μου έχω λυποθυμισει απο το γέλιο. Ο οδηγός παθαίνει σοκ και προσπαθει να καταλάβει τι είν τουτο... Αυτές να ουρλιαζουν "σσταματα παλιανθρωπε, τοση ώρα σε περιμένουμε...τσουυυυπ (τσαντια στο τζαμι αυτό) αυτό να πάει να τους πει κάτι να τρωει τσαντικο γριας (βαρυ πραμα) και με πανικό να προσπαθει να φύγει (δυσκολο του την είχαν πεσει απο μπρος και απο πισω).
Μαλακα εγω είχα φυγει απο το ξελυγωμα και παραλίγο να κατουρηθω απο το γέλιο λέμε...
Νομίζω πως ήταν η πιο fun στιγμη εδώ και καιρό...
Με τα πολλά η πορσε εξαφανιστικε, οι γριές μαζί... και η ζωή συνεχίστηκε...
Αυτα απο την Τηνο και αλλα με υγεία..
DAN

31 σχόλια:

dsquared είπε...

Τι περιμενες να δεις σε καραβι για την Τηνο, την Μόνικα?
ΑΧ, ναι, κοριτσα σας περικαλω πολυ φετος ειναι τις μοδας τα μανο στις αποχρωσεις της καραμελας. Το κοκκινο ειναι ΛΑΘΟΣ!
Τι λες μαρη βλαχαρα για τις κυκλαδες. By far το ωραιοτερο συμπλεγμα νησιων ανα τον κοσμο. Αμα θες πρασινο να παρεις τα ορη τα αγρια βουνα.
din

ADE GIA είπε...

Μπραβο!!μου'φτιαξες την μερα!φανταζομαι την σκηνη!

Flonsavardu είπε...

ψιλόσυμφωνω με τις κυκλάδες, αν και έχει κάποια σούπερ nice νησιά. το χειρότερο νησί μακράν που έχω πάει ποτέ είναι η αμοργός- νησί που πρέπει να κάνεις κατάβαση και ανάβαση για να βρεις μια θάλασσα της προκοπής δεν λέγεται "ωραίο νησί". το κόκκινο στο νύχι δεν μ' αρέσει, αλλά δεν ξεφεύγω και πολύ, προτιμώ κανένα κοραλί τύπου. αλλά το πόδι μου είναι γλυκούλικο, συμφωνώ ότι πατουσάρα με άγριες φτέρνες και μαύρα νύχια και από πάνω το μανό= γκρόους. η ιστορία με τις γριές απλώς μπεστ οφ σαμερ μέχρις στιγμής.

dsquared είπε...

@vllameni DIN
An theoris tis kiklades to oreotero simplegma nision tou kosmou, den exeis ksekounithi apo tin Ellada
@Ade Gia & Flon
Kala milame den exo dei kaliteri skini oute se ergo oute pouthena.. ixa psofisei apo gelio gelontas dinata lemee, Soureal se sindiasmo me ton alipito ilio kai ton astamatito aera...
DAN

dsquared είπε...

Μπα δεν καταλαβα εχεις παει στα Φιτζι και ξεχασες να μου το αναφερρει?
din

gnostosagnostos είπε...

χαχαχαχα!!!
εχω δει γριες να μπουκαρουν σε πλοιο για να βρουν θεση....
μιλαμε για το απολυτο χαος αλλα και γελιο!!!
οσο για τις κυκλαδες συμφωνω απολυτα με την din εκτος απο την τηνο που δεν σου αρεσε υπαρχει και η μηλος η σαντορινη η μυκονος νησια και νερα που δεν τα βρισκεις πουθενα!

dsquared είπε...

@γνωστος
Η Τηνος ειναι πολυ ωραιο νησι, το θεμα ειναι να παραλειψεις το λιμανι. Οχι σαν την μανταμ που δεν ξεκουνησε απ εκει! Μετα της φταινε τα νησια.
din

gnostosagnostos είπε...

μπορει της dan να μην της αρεσουν αυτα τα τοπια
να θελει πιο πρασινα
προς ιονιο μερια θα ειναι το καλυτερο της πιστευω....

tsaousa είπε...

χαχα! Θαύμα πέρασες!! Δεν μπορείς να φανταστείς πώς γουστάρω να χώνομαι ανάμεσα σε γέρους όταν χαλαρώνουν ή διακοπεύουν. Τρέλα περνάω να τους ακούω και να τους βλέπω!

Κυκλάδες συμφωνώ για την ξεραίλα, αλλά ακόμα κι αυές ωραίες είναι.
Πάντως προτιμώ για διακοπές πράσινα νησιά.

VAD είπε...

Ηθικόν δίδαγμα,για να μπεις σε Πόρσε, πρέπει να γεράσεις:))

Τουρνέ στα νησιά είπε...

οι γιαγιάδες της Τήνου είναι όλα τα λεφτά!
Αν και συμφωνώ ότι η χώρα της Τήνου είναι χάλια ( έχει όμως πανέμορφα χωριά Πύργο,Βολαξ,Κτικάδο κα ) αλλά και οι υπόλοιπες Κυκλάδες έχουν πολύ όμορφα μέρη.

@din
"Τι περιμενες να δεις σε καραβι για την Τηνο, την Μόνικα?"
κοπελιά το καράβι για την Τήνο συνεχίζει μετά για Μύκονο! μαζί με τις θεούσες-προσκυνήτριες ταξιδεύουν και τα party animals

dsquared είπε...

@tourne
Το γνωριζω, αλλα η ελιτ της μυκονου ταξιδευει με αεροπλανο.
Οντως η τηνος einai πολυ ωραιο νησι, εχω παει δυο φορες, την τελευταια μαλιστα με φιλοξενισαν στα Υστερνια, πολυ ομορφο μερος.

din

dsquared είπε...

@Din
E, ame xristiani mou kane ena post na vlogiseis tis Kiklades kai mi mou gamas to diko mou me tis malakies.. Emena de mou aresoun telia kai pavla...
DAN

Anel είπε...

Απ' ότι φαίνεται δε σου ταιριάζουν καθόλου αυτά τα νησιά!
Οπότε προσπάθησε να τα αποφεύγεις σαν το διάολο το λιβάνι και άσε εμας τους κοσμικούς και τη μάζα να τα απολαμβάνουμε!
Εγώ πάντως μαλάκες και κωλόγερους αποκαλώ μόνο όσους μου δημιουργούν πολύ πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που δημιούργησαν σε σένα!

delfinoula είπε...

Ζεις μεγάλες στιγμές λέμε...


Έχω λιώσει...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

dsquared είπε...

@Anel
Pou re ides ta provlimata? Fun sou leo perasa kai gelasa. Malakes leo pollous kai xestika pious les esi. Kologerous sto sigkekrimeno post apokalo kai pali xari fun merikous aksestous ilikiomenous. Kai genika de me noiazei ti kaneis esi. An se enoxlei to blokakion iparxoun kai alou pertikalies.
Ante kales diakopes se sas tous kosmikous stis kiklades
DAN

Ελένα Μπαμπούσκα είπε...

Κυκλάδες vs Ιόνια : 0-1

thamnos είπε...

Κανα κεράκι άναψες?
Ανέβηκες την ανηφόρα με τα γόνατα?
πήρες φεύγοντας κάπαρι?
Εφαγες παγωτό Δωδώνη στον υπέροχο άνθρωπο, Ηρακλή?
χα
Οι κυκλάδες έχουν παραγωγή σε πολλά είδη ανάλογα με το νησί, η δε Ναξος έχει σχεδόν τα πάντα θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητη.
Βεβαίως περι ορέξεως...

το νύχι τι σε ανυσηχεί? για εμάς τους άνδρες ίσως να σημαίνει και κάτι παραπάνω το κόκκινο νύχι, π.χ. πάρε με τώρα ή σε 5 λεπτάκια...

e-ioannis είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ !!!!!!!!!!!!
ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ !!!

brightbitebyjohn είπε...

Ελληνικα νησια το καλοκαιρι + ελληναρες + γεροι + μογγολα = fail.
Τουλαχιστον εσυ το διασκεδασες :)

Ελενα καπακιώτου είπε...

τωρα θα θυμωσεις!!!!

αλλα θα το πω!!!!


ωχ.... οκ το λεω!!!!



εγω τα βαφω μαυρα με στρασακια!!!!


χαχαχχα

χερια ποδιααα


αγαπαω το μαυρο χρωμα... ειπαμε...

με μαυρο χρωμα χρωματιζω....

ακομη αν και γελαω ολα με μαυρο τα χρωματιζω....


λες να ειναι ψυχολογικο????

Ανώνυμος είπε...

Ταμα εκανες? οχι? γι αυτο δε σου βγηκε καλα!

Μπουρδουμπλούμ.... είπε...

Ααα όλα κι όλα! Δεν φταίγαν οι γριές! Ο τύπος που σκασε με την τζιπάκλα φταίει! Εμ,που πας κύριος??!

[πολυυυυυ ωραίο το φοντό στο μπλογκ,πολύ μου άρεζε.]

mahler76 είπε...

σε εμένα γιατί δεν συμβαίνουν τέτοια?

Pastaflora είπε...

Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γριά Λουτρακίου! (κι όχι γριά Τήνου ή λαϊκής γιατί είναι μοβόρες και επικίνδυνες)

dsquared είπε...

@ Μπουρδουμπλούμ
Πλακα κανεις για το φοντο...
Το εχει ζωγραφισει η DAN με το ποδι!
din

Unknown είπε...

μωρέ φοβερή μέρα....χαχα..και που να τύχεις + να τις βλέπεις να σέρνονται στα τέσσερα για την εκκλησιά...εκεί το μεγαλείο της μαλακίας........πάντως αυτο με την πόρσε έγραψε.......και αυτός νόμιζε ότι πήρε πόρσε για.....αλλά......
νάσαι καλά....

Benikos place είπε...

Polu wraia fash!! an thelete pantws nhsi prasino kai xalaro..elate Samo.
Na pernate kala.

Maria είπε...

ΑΑΑΑΑ!
Και η Κρητη ειναι ωραιο νησι με πρασιναδες και μπαφους!!
:)

dsquared είπε...

@Maria
To ξερω... οι μπαφοι με αφηνουν αδιαφορη.
Dan ακουσες την επομενη φορα να πας Κρητη!

din

Maria είπε...

mpouaxaxaxaxa!
kalo re,m eftiakse to vradi!!!!