Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Λεπτές ισορροπίες

κρατάνε τις σχέσεις των ανθρωπων. Πήρε ο άλλος τα πιστολια και σκότωσε και αυτοκτόνισε και όλα τρομάξανε. Τι λε ρε φίλε? Και πάλι καλά που δεν εχουμε σκοτώσει όλοι όλους εδω χάμου. Η υγιής συμπεριφορα εξαρτάται απο πολλούς τριγύρω παράγωντες που δυστυχώς δεν έχουν να κάνουν με το άτομο. Συσσωρευεται οργή και κλιμακώνεται.
Ξεκινάς το πρωί και αρχίζει η καταιγίδα της μαλακίας. Κάποιος θα σε θίξει, κάποιος θα σε αγριοκοιτάξει, κάποιος θα σου σκατομιλήσει. Και τα καταπίνεις όλα. Βλέπεις συνέχεια πως τα πράγματα πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Σου θίγουν την αξιοπρέπεια (όση έχεις). Για τις μειωνότητες δεν θα μιλήσω, το πόσο επιβαρυμένη είναι αυτή η κατάσταση.
Και να μην υπάρχει παθολογία εμφανιζεται το alarm της άμυνας. Εμφανίζεται το μίσος που κατακλίζει.
Δεδομένων των συνθηκών και πάλι άργησε να φανεί τέτοιο φαινόμενο.
Το βλέπουμε όλοι να ρχεται εκτός απο τους έχοντες και κατέχοντες.
Αν όλα σου τα όνειρρα γκρεμίζονται καθημερινα, οι ελπίδες σου πεθαίνουν κάθε στιγμή, η απογνωση είναι η μόνιμή σου παρέα. Δεν εχεις ζωτικό χώρο να ανασάνεις δνε έχεις καμια ανακούφιση... Οι άλλοι σε κοιτάνε με κακία... Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους αγριεύει. Δεν υπάρχει οικονομική ασφάλεια. Δεν μπορείς να κάνεις όνειρα για το μέλλον..
Σου αφαιρούνται θεμελειώδη δικαιώματα όπως το να αγαπας και να αγαπιέσαι... Τι σου μένει? Η αίσθηση της αδικίας και πολύ οργή...
Σπέρνετε μίσος θερίζετε πτώματα φίλτατοι όλοι και όλες... Και ακόμα είναι η αρχή...
Μακάρι να ήταν αλλιώς. Να ήταν όλοι καλα. Και σιγά... τι χρειαζεται ο ανθρωπας για να είναι καλά? Χώρο και σεβασμό. Να αναπνέει, να υπάρχουν όρια, να έχει μια οικονομική ασφάλεια. Σεβασμός μαλάκες στον δίπλα. Πέσαμε όλοι να φάμε ο ένας τον άλλον. Και αυτό θα γίνεται.
Μου επιτίθεσαι καργιόλη για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις? Μου ξυπνάς το μίσος. Με εκμεταλεύεσαι και με απειλείς, Να το άδικο. Μου αφαιρείς το δικαίωμα να υπάρχω? Θα σε γαμίσω. Με κοιτάς στραβά επειδή δεν γεννηθήκαμε στο ίδιο τόπο? Θα σε γαμήσω..
και όλα αυτά με surrounding ακριβα αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια, πολλά λεφτά, αφθονη κατανάλωση.
Κάντε λίγο ησυχία γμτ το κέρατό μου!
DAN

8 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

καλημερα dan
ξερεις,οταν μεγαλωνεις εχοντας απο μικρος αυτες τις εικονες μεσα σου ειτε απο την γαμωτηλεοραση,ειτε απο το ιδιο περιβαλλον που ζεις τοτε δεν μπορεις παρα να βγαζεις και εσυ αυτες τις αμυνες που στην ουσια αυτοι σου επιβαλανε

dsquared είπε...

Καντε λιγο ησυχια... μεγαλη κουβεντα ειπες. Αλλα μετα πως θα κανουν αισθητη την παρουσια τους ολοι αυτοι οι ''τιποτες''?

din

VAD είπε...

Η κοινωνία της αφθονίας,για τους λίγους βέβαια,ο ακρατος καταναλωτισμός,χωμένοι στα χρεη μεχρι τα μπούνια οι πολλοί,ο ατομικισμός,η αντίληψη ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε κι ό,τι χέσει ο κώλος μας,να οι αιτίες!
Η έξοδος απ'το τούνελ;Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε...

Καλημέρα...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Πέστα, πέστα, DAN, ν' αγιάσει το στοματάκι σου!

Όλοι το παίζουν σοκαρισμένοι... Προς τί η έκπληξη; Η άρρωστη κοινωνία μας διαστρεβλώνει τους ανθρώπους!...
Όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα!...

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

πως το λέει? μάχαιραν έδωσες μάχαιρα θα λάβεις?

chmarni είπε...

Αυτή τη φορά δε μπορώ να σε μεμφθώ ούτε για γενίκευση ούτε για υπερβολή. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφεις και χειρότερα. Εγώ θα ήθελα να σημειώσω και ένα ακόμη στοιχείο που δεν είναι άλλο από τη καθημερινή πρόκληση και αλαζονεία. Σε αδικώ, σε γ… και είμαι και υπερήφανος για αυτό… Και εσύ θα το ανέχεσαι γιατί δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Αλλά κάποια στιγμή η αδικία γίνεται οργή για αυτόν που την υφίσταται και να τα αποτελέσματα..
Διαβάζοντας το κείμενο σου, μου ήρθε στη σκέψη μία φράση του Bakunin που λέει: Η ομοιομορφία είναι θάνατος, η διαφορετικότητα είναι ζωή.

BiBiBo είπε...

Παντως ο Παυλίδης καλά κανει και δεν παραιτειται.. Η να τους πάρει στον πάτο μαζί του όλους ή τίποτα.
Σου λέει ποιος είσαι εσύ ρε φίλε Χ βουλευτη ου θες ναπαραιτηθώ κιόλας? ΜΑζί δεν τα κλέβαμε? Εσύ δεν έκλεβες επίσης. Να παραιτηθείς και συ, γιατί μόνο εγώ? Καλά τους κάνει κι αυτών και μας που καθόμαστε σαν χάνοι και κοιτάμε

Maria είπε...

Ηταν κι ενας ιδ.αστυνομικος στα Χανια,πριν δε θυμαμαι πόσο αλλα ηταν πολυ μπαζο το ατομο και δεν ηξερε σημαδι.
Συγχωρα με Jesus.Μερα απο ειναι.