Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009



Φευγω τις προάλλες αρων-αρων απο το γραφειο για το σπιτάκι μου και μπουκαρω σε ταριφα γλωσσοκοπανιστό. Ειχε βαλει στην διαπασον ενα cd και αρχισε να με ρωτά ποιο ειναι το ενα τραγουδι, ποια το τραγουδα... η Edith Piaf του λεω, μπροβο κοριτσι μου με λεει. Βρες τώρα αν μπορεις και ετουτονο... ταραντελα ειναι του λεω... με κουφανες, ο ταριφας απαντα. Ετσι πηγε η βαλιτσα μεχρι που εφτσα σπιτι. Παω να τον πληρωσω, ααα δεν εχω ρεστα κοπελια, αστα μου μπουρμπουαρ. Μα καλα, σκεφτομαι σε τόσες ερωτησεις απαντησα δεν επρεπε να μου κανει δωρο την διαδρομη? Ετσι δεν κανουν στα τηλεπαιχνίδια? Κωτσο με απιασε ο κυριούλης, τον διασκεδασα και τον πληρωσα διπλο. Αλλά τι περιμένεις απο ταρίφα!

Το ιδιο βράδυ εχω πάει για πιοτό στα δυτικα suburb. Κατα τις 2 η ωρα, βγαίνω απο το bar και αποφασιζω να παρω μια γεύση απο ντοπιο ταξιτζη. Σήκωνω τη χερουκλα μου (μαλακίες λεω, ειμαι θεόκοντη) σταματαει σενιο μερσεντικο με σχετικα-νεαρο-ταxidriver, που πατε δεσποινις κτλ. Όντας κομμάτια (ψυχικά και σωματικά) και καθότι το εσωτερικό του οχήματος έλαμπε, ηταν υπερ-ανετο και ο ταριφ-boy ειχε βαλει στα deck τελευταίας εσοδειας loung μούζικα, ξαπλάρω και εγω το κορμάκι μου (μαλακίες λεω, ειμαι τσουπωτη) και απολαμβάνω την διαδρομή. Ο μεσιε ηταν πολυ καθως πρέπει και αμιλητος το πρωτο τεταρτακι, τυχαιρή ειμαι, με το ζορι του ειπα την διευθυνση μου (τοσο κουρασμενη), δεν υπήρχε περιπτωση να αντέξω την κλασικη ταριφο-κουβεντουλα: σε τι χάλι έχουμε οδηγήσει την χώρα και ποσο εχει πάει το κιλο οι πατατες. Αμ, ελα που εκεί που ειχα γλαρώσει, κάνει την εξης δήλωση... άδεια η Αθηνα σήμερα, ε? Απάντα του ανθρωπου, παλιογαιδουρα και μην στραβωνεις, μια ερωτησούλα εκαμε το παλικαρι, μου λεω. Σε τόσους και τόσους μαλάκες εχω μπει στο παρελθον και αν εχω συμπεριφερθει με υπομονη γαιδάρου, η αλήθεια να λεγεται. Ε, ναι, απαντώ. Για ποτο ήσασταν? Ε, ναι, απαντω και σκεφτομαι και εσενα τι σε νοιαζει. Στο καπακι δικαιολογείτε πως ηθελε να δει αν κινείτε το night life της Αθήνας λόγω οικονομικής κρίσης. Ναι αλλα εμενα μου ειχε φάει ενα ολοκληρο ασμα και μισο νανούρισμα με τις ερωτίσεις του... Στο σπιτι σας πηγαινουμε? Στο σπίτι μου, με πατε, απαντώ (άρχισα να εχω ενα στραβό προαισθημα για την πορεία της κουβέντας... ) Ρωτω, γιατι μου εχουν πει οτι η περιοχή σας εχει ωραια θεα, εχει πράγματι? Ε, αναλογως σε ποιον όροφο μένεις, απαντώ (αι, μαρη σκεφτομαι εχεις γεροντοκοριασει και υποπτευεσαι τους πάντες και τα πάντα, ο άνθρωπος ειναι λάτρης του ευζην). Ο δρομος που μένετε ειναι ησυχος? Αναλλόγως την ωρα της ημερας, απαντω. Βέβαια αμα εχετε παιδιά δυσκολο να εχετε ησυχια... Δεν εχω παδιά. Βασικα ηθελα αλλα 5 λεπτα για να φτασω σπίτι αλλα μου την έδωσε ο μαλακοβιόλης-περιεργος, ασε που με ξαγρυπνισε για τα καλά και λεω δεν βαριέσαι θα πορπατησω και λιγο να ξεμουδιασω. Εδώ, εδω, αστεμε, τι σας οφείλω?
Ααααααααα, κοιτάξτε τι εγραψε το καντράν 6,69!!!! Και 69!!!! (και μου κλείνει το ματι).
Βρε αντε στα τσακίδια, παλιομπασμένε, σιγανοπαπαδια, λιγουριό τελειωμένο. Δεν του τα ειπα οπως καταλαβενετ ενεκα που η μαμα με ανάθρεψε με το σαβουαρ βιβρ, αλλα του πέταξα τα λεφτα στα μουτρα και του ειπα πάρε 6.70, τα 69 λεπτα τα κρατάω για άλλον!
Πειτε μου, τώρα, καλα δεν εκανα τοσο καιρο και δεν έμπαινα σε ταξι? Πειτε μου, η μοναδικη τους δουλεια δεν ειναι να σε πανε στο προορισμό σου και τίποτα περισσότερο? Τους μοσχοπληρώνεις και πρέπει να αντιμετωπίσεις την οποια ανωμαλία τους. Οχι πειτε μου, θέλουν ή δεν θέλουν χαστούκια ωρες-ωρες... ειδικά τις περασμένες!

Din

23 σχόλια:

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

1) Καλά να πάθεις! Το λένε karma.

2) Εγώ τους γειώνω τους ταρίφες και τελειώνει η υπόθεση!... Μου τη δίνει η φλυαρία!...

Kwlogria είπε...

Τους μισώ τους ταρίφες!! Προτιμώ να περπατήσω 800 χιλιόμετρα με τα πόδια παρά να πάρω ταρίφα πούστη γαμημένο!! Αν τώρα υποχρεωθώ, τον κόβω κι άμα δε μου γουστάρει για κουβέντα, του το κόβω. Άιντε από κει μαλακισμένα αρχίδια!

gnostosagnostos είπε...

ρε din ακομα δεν σου εχουν μαθει οταν μπαινεις σε ταριφα, του λες τον προορισμο και μετα ..συνδεση με το κατω μερος μας...?

kou-kou είπε...

Din:μπορώ να σου γράψω βιβλίο...με αυτα που έχω ακούσει/περάσει με τους ταξιτζήδες...
Γιατί όλοι πιστεύουν δε πως είναι τζοβενοι δε ξέρω!Δεν παίζονται και δυστυχώς κάποιοι είναι και ψιλοεπικίνδυνοι!

dsquared είπε...

@ EGLOVISMENOS

1. kavla? a, karma, συγνωμη δεν φορω τα γυαλια μου και δεν βλεπω καλα.
2. Ελα δεν σε πιστευω, σε εχω κοψει πιο φλυαρο απο ταριφα!

DIN

dsquared είπε...

@ Κωλογρια

Βρε συμφωνω, φαντασου οτι καθε πρωι πορπατω 35 λεπτα για να παω σο γραφειο, δεν θελω ουτε σε ταξι ουτε σε τρολει (μασχαλιλα, σπροξιμο, κλασιμο) να μπαινω. Αλλα βλεπεις η κατραμενη η αναγκη.

din

dsquared είπε...

@ gnostos

Aυτο εκανα, αλλα μετα με επιασαν οι ευγενιες, μα το περιμενα η γυναικα οτι θα κατεληγε ετσι το σιτουέισον?

din

anna είπε...

Πουλάκι μου!!!Κάτι καλό δε μπορεί να σου συμβεί???Το σέρνεις το κακό μαζί σου???Καλά όλοι ξέρουμε τι μ@@@@@ς είναι αλλά κοφτό του τον γ@@@@ο!!!!Φιλιά!!!

Stamskoup είπε...

Din, η λύσις στο πρόβλημα σου.. λέγεται Μοτοσυκλέτα!(για πες και στην Dan να σε βαλει στο tripακι!) .. βέβαια και τότε θα έχεις πρόβλημα με τους ταρίφες ..θα προσπαθούν να σε σκοτώσουν (..οι πιο επικίνδυνοι κι αδίστακτοι μαλάκες στην οικουμένη!) αλλά τουλάχιστον δεν θα ξεποδαριάζεσαι και δεν θα περιμένεις κανέναν ταριφομπήχτουλα να σε παει σπιτι..
ΑΞΙΩΜΑ - ΝΟΜΟΣ - ΣΤΑΝΤΑΡ
ΚΑΛΟΣ (..η μάλλον φυσιολογικος) ΤΑΡΙΦΑΣ ..Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ!!
(τον διαγράφουν απο το σωματείο!)

e-ioannis είπε...

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ !!!

tantoguanto είπε...

Το χειρότερο είναι όταν αρχίσουν να μιλάνε για πολιτική και ποδόσφαιρο και το γαμήσι είναι όταν είσαι αντίθετος με τις μαλακίες που βγάζει ο στόμας του και δεν γουστάρεις ν' απαντήσεις...Εμένα μου έρχεται να σκάσω αλλά τα καταπίνω.Ευτυχώς παίρνω σπάνια έως καθόλου ταξί.

VAD είπε...

Παρ'όλες τις εξηγήσεις σου περι ευγενικής ανατροφής,η απορία παραμένει:Πώς γλύτωσαν το...ξέχεσμα;:)))

Καλησπέρα....

gnostosagnostos είπε...

μα din τι περιμενες και εσυ?ομορφη και μονη κοπελα μεσα στη νυχτα αναζητα εναν......ταριφα :P:P:P

dsquared είπε...

@ ioannis
ειμαι σιγουρη οτι λες σε ολες τα ιδια.

@ stamskoup
Μην ξυνεις πληγες... με εχει πρηξει να με μαθει αλλα εγω φοβαμαι. Νομιζω οτι δεν το εχω, ασε μωρε μην βρεθω αγκαλια με καμια κολωνα. Προτιμω τα ποδαρακια μου.

@ αννα
Μετα απο το συμβαν αποφασισα να μεινω κλεισμενη σπιτι για κανα-δυο βδομαδες, μην μου τυχει τιποτις χειροτερο.

Din

dsquared είπε...

@ tantoguanto

Παιρνω πολυ σπανια ταξι, σε κουβεντα για πολιτικη-ποδοσφαιρο-καιρος, συμφωνω παντα μαζι τους, λεω ολη την ωρα ναι,ναι, ναι, χωρις να ακουω τι λενε.

@ Vad
Ανοιγω την πορτα και φευγω, ετσι γλυτωνουν το βρισιδι. Αυτη την μεθοδο εφαρμοζω σε ολες τις περιπτωσεις αγενειας στην ζωη μου.

Din

dsquared είπε...

@ gnostos

Ουτε ομορφη ειμαι, ουτε νεα. Φαντασου τι ακουνε οι χαρισματικες κοπελες. Τεινω να πιστευω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των αντρων ειναι χυδαιοι.

din

e-ioannis είπε...

Το βρηκες !
σε ολες τα ιδια λεω.
βουλωμενο γραμμα διαβαζεις !

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Όταν μπαίνω σε ταξί παίρνω τόσο μα τόσο δυστυχισμένη έκφραση που σκέφτεται "αστην θα μου αρχίσει τη κλάψα" και μ αφήνει στην ησυχια μου. Δοκίμασε!

manetarius είπε...

Χα! Είσαι ο άνθρωπος μου! Όσες φορές έχω μπει σε ταξί ...έχω πετύχει τους πιο μαλάκες!!
Τελευταία φορά που μπήκα σε ταξί, είπα τη διεύθυμση μου, με ρώτησε ο ταρίφμαν από πιο δρόμο θέλω να πάμε και μόλις του είπα...μου λέει "μπα, θα πάμε από κει που λέω εγώ.. ο Γιώργος μίλησε" Μπαρδόν; σκέφτηκα και κατάπια τη γλώσσα μου καθότι έναν μαλακομαγνήτη τον έχω γενικότερα!
Πάντως προτιμάω να πάρω 33 λεωφορεία παρά να πάρω ταξί!

dsquared είπε...

@ aseton

δεν ξαναδοκιμαζω!

@ αμανιτης
Αυτη ειναι η κλασικη απαντηση ταριφα, απορω γιατι κανουν την ερωτηση στον ερμο τον επιβατη!

din

thamnos είπε...

Κίτρινη φυλή τι περιμένεις...!

dsquared είπε...

@ thamnos

και οι κινεζοι στην κιτρινη φυλη ανοικουν αλλα ειναι υποδειγμα ανωτερης κουλτουρας!

din

gnostosagnostos είπε...

αχ din....να σου δειξω εγω τετοιες γιναικες.....αστα να πανε