Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Να μαι και γω!

Καλώς με και ας αργησα. Αφου τελειωσα τις εξαιρετικες για φετος διακοπες μου αναγκαζομαι να επιστρεψω στην πιο αγενη χωρα του κόσμου μάλλον (εξαιρεση ολες οι μουσουλμανικες).
Δεν περιγραφω που πήγα ουτε πως πέρασα, boring...
Σημασια έχει πως περασα καλα. Η επιστροφη στη πραγματικότητα ήταν (αναμενώμενο) απελπιστική.
Απο δω και περα η μόνη μου έννοια θα είναι να κερδισω το τζοκερ. Για να μην έχω να κάνω με την ωμη ελληνική βλαχοκατάσταση.
Δεν θα πω ποσο κατινες και μιζερος και αγενεστατος λαός και αμόρφωτοι ήμεθα. Δεν χρειαζεται πια να το πω, το ξέρουν και οι πέτρες.
Επίσης το περιβάλλον το χουμε γαμήσει τελειως και όπως έχω ξαναπει και στο παρελθόν, εξαιρετικής ποιότητος φυσικά τοπία και κλάσεις ανώτερα υπάρχουν σε πολλές περιοχες του πλανήτη.
Οι τιμές ειναι απαράδεκτες και οι υπηρεσίες που προσφέρονται ειναι για τον πούτσο και για πολλές ροχάλες.
Ετσι λοιπόν ο καθένας παίρνει αυτό που του αξιζει.
Λυπάμαι πολύ που είμαι ελληνίδα και μην ακούσω τις γνωστες παπάρες για τον αρχαιο πολιτισμό. Αυτός πάει πέθανε δυστυχώς. Εδω και πολλές γενίες είμαστε απλα μιζερα κουτοπόνηρα ανθρωπάκια που έχουν γαμήσει το χώρο τους και τον πλησίον τους.
Καλό χειμώνα και απομένα
Dan

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Καλοκαιρινες διακοπες στον νομο Μαγνησιας



Βρεθηκα για μερικες μερες σε ενα καταπρασινο, παραθαλλασιο χωριο εξω απο τον Βόλο. Τετοια δροσια Αυγουστο μηνα ειχα καιρο να απολαυσω. Δεν την παλευω καθόλου την Αθηνα καλοκαιρι. Μια μερα εκατσα και εχασα τον υπνο μου.
Εκτος απο την θαλασσα, το φαγητο, την καλη παρεα, τις ατελειωτες ώρες υπνου, απόλαυσα την φιλαρμονικη ορχηστρα νεων Ουτρεχτης μαζί με ενα ελληνικο θιασο νεων καλλιτεχνων.
Και η φιλαρμονικη και ο θιασος απαρτιζονταν απο νεους ανθρωπους που κανουν τεχνη για χομπυ, αλλα ξεπερνουν επαγγελματιες με το ταλέντο τους. Πολυ το φχαριστηθηκα. Το γεγονος οτι το θεατρο που πηραν μερος τα καλλιτεχινκα δρωμενα ηταν ανοιχτο, μεσα στο πρασινο, εκανε μαγικο το ολο θεαμα. 



Αντε κουλτουριαστηκα και εφετο, χωρις να πεσω στην αναγκη των επωνυμων καλλιτεχνων που εχουν καβαλησει το καλαμι και δεν ξερουν τι λενε και τι παιζουν. Να προτιμάτε τους νεους, γιατι παιζουν με παθος και δεν την εχουν ''δει'' ακομη σταρς, ασε που δεν χρειαζεται να πληρωσεις μια περιουσια για να δεις την οποια μετριοτητα του κυριου-Ταδε.
Επισης, μεγαλη εντυπωση μου εκαναν οι Ολλανδοι μουσικοι που εδειχναν μαγεμενοι απο το ελληνικο τοπιο και ποσο το σεβαστηκαν κατα την διαμονή τους... το ακουσαμε αυτο ολοι? 
Αυτοι δεν χτιζουν σε δασικες περιοχες ουτε τις καινε, παρ οτι εχουν πολλές να φανε και τα γγονια τους.


Αντε και του χρόνου... για τις καλοκαιρινες διακοπές λεω, οχι για τις φωτιες.

din

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Στην Πάρο τον αέρα μου ν' αλλάξω

Λάγκερη - Λεύκες - Νάουσα - Παράσπορος - Παροικιά - Σάντα Μαρία - Φάραγγας - Χρυσή Ακτή...















Μπαινω στο καραβι για Πάρο και εκει συνειδητοποιω τι κακο μπορει να σου κανει (η πολημερη) διαμονή σε πολιτισμένο μερος. Τετοια φασαρια και κακο ουτε σε γηπεδο δεν αντικρυζεις. Γιατι κανουν ετσι, ολοι αυτοι? Διακοπες δεν πανε να χαλαρώσουν? Γιατι εχουν τοσο θυμο? Ηθελα να χαστουκισω τον πισινο μου που συνεχως εσπρωχνε την καρεκλα μου με αποτελεσμα να εχει μπει το τραπεζι στο στομαχι. Να πω στην διπλανη μου να βγαλει τον σκασμο, σε ολο το ταξιδι δεν ειχε βαλει γλωσσα μεσα. Εμαθα τα παντα για τις κολλητες της, ποια απ αυτες πληρωνει τον γκομενο της, ποια κερατωνει, ποιος την εχει μικρη... ελεως μανταμ σατ δε φακ απ, παλιο κατινα! Αντ αυτου εχωσα τα ακουστικα του ipod  στα αυτια μου και εκανα ασκησεις χαλαρωσης.
Απο το αθλιο ταξιδι με το καραβι καταλαβα οτι γυρισα μπακ χομ και οτι τιποτα δεν εχει αλλαξει στην ελλαδα και ουτε προκειται.
Αντικριζοντας τις πανεμορφες παραλιες της Παρου παρηγορηθηκα κάπως, η Ελλαδα ειναι πανεμορφη, αλλα εχει ενα ντεφό... ειναι μαλακες οι κατοικοι της. Ουδεις τελειος!

din
p.s.
15 αυγουστο και ημουν ακομη ασπρη σαν το γαλα...

Ενω εμεις κοβουμε τα λιγα δεντρα της Αθηνας...

...στο Παρίσι αναβαθμίζουν τα παρκα τους.
Παιρνεις την γραμμη 7 του metro (ειναι πολυ μικρουλα) και κατεβαινεις στην στάση BOTZARIS. Καλά το καταλαβες, προς τιμη του Μαρκου του δικου μας (Heros de la guerre d' independance greque, οπως μας πληροφορεί η ταμπελα).
Στο 19 διαμερισμα του Παρισιού βρίσκεται το Parc de Buttes Chaumont. Σα να βρέθηκα σε ενα μίνι δάσος.

















DIN

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Paris Plages!





Οριστε, για να εχει το Παρισι εναν αξιο δημαρχο, δειτε τι ιδιαιτερης περιποιησης χαιρει!
Ο μεσιε maire λοιπον (λογω της ανοδου της θερμοκρασιας, χτυπησε και 30 το παρισακι) εχει μετατρεψει ενα κομματι της οχθης του Σηκουανα σε πλαζ, με ομπρελες, αμμο, παιδικη χαρα, καφε, σεζ-λονγκ, παγκους και τραπεζια για dinner, πισινα, νουζιερες, συναυλιες, χωρο για ρακετες, μπιτς βόλει κτλ. για να χαιρεται και να παιρνα ευχαριστα (με χαμηλο κοστος) ο τουριστας και ο ερμος ο παριζιανος που δεν πηγε διακοπες στην μεσογειο.
Αυτα να τα βλεπουμε εμεις και ο ανεπροκοπος ο δημαρχος μας που μας εχει καραγραμμενους...

din

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Στο χωριό του Asterix









Το επισκεπτονται κυριως γάλλοι, ειναι στο ιδιο στυλ της eurodisney. Εκτος απο παιχνιδια (μπηκα σε ενα τραινακι που παιρνει με απιστευτη ταχυτητα στροφες και ανεβοκατεβαινει σαν τρελο. Βγηκα ασπρη και ετιμη να ξερασω...) εχει παραστάσεις με δελφινια, φωκιες, κασκαντερ κτλ.
Αγαπω ovelix!!!

DIN